...legalábbis akkor, ha nem akarod, hogy tönkre menjen a porszívód.

Porszívót talán mindenki használ. Azt viszont kevesen tudják, mi az, amit soha nem lenne szabad a felszívnia.

1. A törött üveget mindig csak sepregessük! Az éles darabkák sokféle hibát okozhatnak a porszívó belsejében.

2. Folyadék 
Ez a „hajszárító a fürdőkádban” szabály hatálya alá tartozik – soha ne tegye ki az elektromos készülékeket víznek vagy más folyadéknak a biztonsága érdekében; ez magában foglalja a nedves szőnyeg porszívózását is. A folyadékok felszívása rövidzárlatot okozhat a gépben!

3. Hamu
A hamu a finom részecskék kategóriába tartozik, ezért nem szabad felszívni. A textil porzsák tisztíthatatlan lesz utána.

4. Érmék
Amellett, hogy felporszívózva szörnyű zajt csinálnak, az érmék a vákuum belső részein is kárt tesznek, karcolásokat és repedéseket okozhatnak

5. Legók és egyéb kis játékok
A kis kemény műanyagdarabkák porszívózáskor széttörhetnek, és a kefehengerbe beszorulnak vagy eltömítik a belsejét.

6. Gémkapcsok, rajzszegek és egyéb szúrós dolgok az üveghez hasonló ártalmakkal járhatnak.

7. Kávézacc
A nedves kávézacc a 'nedves szennyeződések' kategóriába tartozik, de elég problémát jelent ahhoz, hogy megérdemelje a saját helyet ezen a listán. A nedves kávézacc felszívása eltömítheti a porszívórészeit, és penészesedéssel járhat.

8. Fűrészpor, gipszkarton és egyéb építési törmelék
Finom részecskék, például fűrészpor, gipszkarton és egyéb építési törmelék nagy mennyiségben történő felszívása a motor leégését okozhatja, immár az emberre lesz veszélyes.

9. Talaj és növényi törmelék
A talaj és a növényi törmelék eltömítheti a porszívót, a nedves vagy nedves levelek pedig penészesedést okozhatnak a zsákban vagy a tartályban, ezért a legjobb, ha egy seprűt használunk a felszedéshez.

10. Tűlevelek
Ez az, amire senki sem gondolna! Az ünnepi koszorúk, a fenyőfák tűlevelei dugulásokhoz vezethetnek és túlterhelhetik a motort. Használjunk gumiseprűt a felsöpréshez, vagy ha használnia kell a porszívót, váltson a tömlőcsatlakozójára, hogy a tűk ne szoruljanak be a sörtékbe, és ürítse ki a tasakot vagy tartályt porszívózás előtt és után is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!