Számtalan gyógyító hatással rendelkezik ez az olaj. Minden drogériában kapható, és az ára sem magas!

A teafaolaj az egyik legtöbbet vizsgált, számtalan gyógyító hatással rendelkező illóolaj. Arthur Penfold kémikus már az 1920-as években rámutatott arra a bizonyított tényre, hogy a teafaolaj erős antiszeptikus hatással rendelkezik.

Számtalan kozmetikai termék, és természetes alapanyagú gyógyszer összetevői között szerepel a teafaolaj, mégis az a legjobb, ha megvásárolunk egy kisebb üveg 100%-os tisztaságú olajat, és azt használjuk. Először teszteljük egy kisebb bőrfelületen, majd hígítsuk egy kevés hordozóolajjal, mint pl. kókusz-, jojoba, vagy mandulaolajjal. Hígíthatjuk egy kevés vízzel is. Egy a fontos: ne töményen tegyük a bőrre, mert csípheti, égetheti.

1. Aknék kezelésére

– antibakteriális, gombaellenes, és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a teafaolaj nagyon hatékony az aknés bőr kezelésére. Egy teáskanál varázsmogyoróban keverjünk el 1-2 csepp teafaolajat, és ezzel kenegessük be a problémás bőrfelületet naponta kétszer. Ha a pattanások a testünkön is jelen vannak, akkor a fürdőolajhoz adjunk 5-6 csepp 100%-os tisztaságú teafaolajat. Vigyázni kell arra, hogy a teafaolaj érzékenyebbé teheti a bőrünk az UV-sugárzásokkal szemben, ezért, ha a napra megyünk, használjunk mindig fényvédő krémet. A teafaolaj normalizálja a faggyútermelődést, és eltünteti a hegeket. Alkalmazzuk a megtisztított bőrre, hagyjuk 20 percig állni, majd mossuk le hideg vízzel.

2. Pikkelysömör ellen

– csökkenti a gyulladást, megszabadít az elhalt hámsejtektől, nyugtatja a bőrt, csökkenti a viszketést, és bőrmegújító hatással rendelkezik. A pikkelysömör okozta hegeket is eltünteti. Két evőkanál olvasztott kókuszolajban keverjünk el 10 csepp teafaolajat, és ezzel kenegessük a problémás területet naponta 2-3 alkalommal.

3. Ekcéma

– egy fél csésze kókuszolajban keverjünk el 20 csepp teafaolajat, majd naponta kétszer kenegessük be vele az ekcémás bőrrészt. Ha a testünk nagyobb felületén található az ekcéma, akkor a fürdővízbe is tegyünk teafaolajat. Adjunk a fürdővízhez 15 csepp teafaolajat, elkeverve 2 evőkanál olíva-, vagy mandulaolajban.

4. Vágások és fertőzések ellen

– először tisztítsuk meg hidrogén-peroxiddal a bőrfelületet a sérülést. Keverjünk el két csepp levedulaolajat, és két csepp teafaolajat egy kevés jojobaolajban, majd töröljük át vele a problémás területet. Ezután kötözzük be, hogy elkerüljük a fertőzéseket.

5. Borotválkozás utáni sebekre

– pár csepp teafaolajjal kenegessük be a sebeket.

6. Lábgomba ellen

– a teafaolaj nagyon erős gombaölő hatással rendelkezik, éppen ezért igen hatékony lábgomba esetén. ¼ csésze nyílgyökérport, ¼ csésze szódabikarbónát, és 20 csepp teafaolajat keverjünk csomómentesre, majd alkalmazzuk a keveréket naponta többször a megtisztított láb gombával fertőzött részére.

7. Sminklemosó

– ¼ csésze extra szűz olívaolajat keverjünk el, 10 csepp teafaolajjal, majd töltsük egy sötét üvegbe. Tároljuk hűvös helyen. Ezzel mossuk le a sminket, majd ezután öblítsük le alaposan tiszta vízzel az arcunk.

8. Kelések

– a teafaolaj nagyon hatékonyan szünteti meg az olyan keléseket is, melyek nem reagálnak az antibiotikumos kezelésre. Hígítsuk egy kevés mandulaolajjal, és naponta többször kenegessük be a kelést, míg el nem múlik.

9. Szemölcs ellen

– mossuk meg alaposan a kezünk, és a szemölcs körüli részt is. Tegyünk egy csepp teafaolajat a szemölcsre, majd kössük le egy steril tapasszal. Hagyjuk így egy éjszakán át, majd reggel ismételjük meg újra a műveletet, míg a szemölcs leesik.

10. Himlő esetén megnyugtatja a bőrt

– 5 csepp teafaolajat keverjünk el egy kevés hordozóolajba, és ezzel kenegessük a bőrfelületet. Enyhíti a bárányhimlő okozta tüneteket. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!