Egy édesanya szokatlan módszerhez folyamodott, miután megtudta, hogy valaki hetek óta ellopja kislánya ebédjét az iskolában. Hashajtót tett a gyerek ebédjébe, hogy megtudják, ki a tettes, és elvegyék a kedvét a lopástól. A terve azonban a visszájára fordult, és a lányát akár fel is függeszthetik.

Az édesanya megosztotta a történetét, és arra volt kíváncsi, mások szerint is túl messzire ment-e kicsinyes bosszújával.

'Beszámoltam a problémáról a lányom tanárának és az igazgatónak, de úgy tűnt, nem érdekli őket. Mindketten azt sugallták, hogy talán csak elveszítette az ebédjét' - mondta.

Ezért kidolgozott egy stratégiát, és elkezdett hashajtót tenni általános iskolás lánya ételébe, és azt mondta neki, tartsa szemmel az osztálytársait, és figyelje meg, ki az, akinek ebéd után sürgősen ki kell mennie a mosdóba. Ugyanakkor, hogy a lánya se maradjon éhes, elkezdett tízórai pénzt adni neki.

A terv gyorsan meghozta a kívánt eredményt. A lánya beszámolt róla, hogy egy Billy nevű fiú rögtön ebéd után kiszaladt a mosdóba, és ez egymás után több nap is megismétlődött, így sikerült azonosítani a tettest.

A történet azonban tovább bonyolódott, amikor Billy elmondta az anyjának, hogy szándékosan hashajtót tartalmazó ételt etettek vele, és a nő lányát most akár fel is függeszthetik az iskolában.

A fórum felhasználói többségükben egyetértettek abban, hogy az édesanya reakciója túlzás volt, bár a legtöbben megértették, miért érezte ennek szükségét, és próbáltak neki tanácsot adni.

 

'Mondd azt az iskolának, hogy azért volt hashajtó az ételben, mert a lányodnak székrekedése volt, és sajnálatos, hogy Billy megette az ételt - de az embereknek el kell magyarázniuk neki, hogy mások ételének elfogyasztása nem biztonságos' - írta egy hozzászóló.

Egy másik válaszadó inkább arra lett volna kíváncsi, miért lopta el Billy a nő lányának ebédjét, mert szerinte ez az alapvető probléma, amivel kezdeni kellene valamit.

Mások azonban egyértelműen elítélték a módszert. 'Nyilvánosan elismered, hogy megmérgeztél egy gyereket' - írta valaki, de mások is megkérdőjelezték a módszer erkölcsösségét, jogszerűségét és biztonságosságát.

'Viselkedéstől függetlenül, egy gyerek megmérgezése sem erkölcsileg, sem jogilag nem helyes'- tette hozzá egy másik felhasználó is, és többen is figyelmeztették az édesanyát, hogy a másik gyerek szülei akár fel is jelenthetik ezért.

Szerinted mire van joga egy szülőnek, ha azt tapasztalja, hogy az iskolában sérelem éri a gyerekét, és nem kap segítséget a tanáraitól?

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!