Az alvás rendkívül fontos szerepet játszik az emberek egészségének szempontjából. Általában 7-9 órát alszol felnőttkorodban éjszakánként. De nem csak az időtartam fontos, hanem az alvási pozíció is.

Az alvási pozíció befolyásolja a test egyes működési aspektusait: a vérnyomást, arcüreggyulladást, ízületi problémákat, stb. 
Íme 9 alvási pozíció, amely segít enyhíteni néhány gyakori betegséget.

1. Vállfájás

A vállfájás legjobban úgy enyhíthető, ha a fájdalom-mentes oldalon enyhén hajlított lábbal alszol. A párna legyen a mellkasod alatt, és helyezz egy másik a két térd közé.

2. Hátfájás

Hátfájás esetén az alvási pozíció igazán számít. Feküdj hanyatt és tegyél egy párnát a térd alá, és egy feltekert törülközőt a hátad alá a derekadnál.

3. Fejfájás

Mikor jön a fejfájás, az alvó pozíció csökkenti vagy súlyosbítja. A fej köré párnákat kell tenni, az megakadályozza, hogy éjjel forogjon, ami súlyosbíthatja a fájdalmat.

4. Megfázás, orrmelléküreg gyulladás

Emelt fejjel kell aludni, hogy felszakadjon a váladék

5. Magas vérnyomás

Ha arccal lefelé hason alszol, az csökkenti a vérnyomást.

6. PMS fájdalom

Egy párna a térd alatt enyhíti a hasi görcsöket

7. Nyakfájás

Ha nyaki fájdalomtól szenvedsz, egy feltekert törülköző a nyak alatt komoly enyhülést hoz.

8. Emésztési zavarok

A bal oldalon kell aludni a jobb emésztésért. Ez nagyon fontos, mert a gyomor a bal oldalon van az emberi szervezetben. Tehát, a bal oldalon alvás lehetővé teszi, hogy a gravitáció segítse az emésztési folyamatot.

9. Gyomorégés

A gyomorégés kezelésére is aludj a bal oldalon..

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!