A közvetlen környezetünkben található növények az energiarezgések sokaságát kínálják nekünk!

Egy igazán kellemes légkörű otthon vagy iroda elképzelhetetlen szobanövények nélkül, melyek meghitté, hangulatossá varázsolják környezetünket. Ahhoz, hogy jobb kedvre derüljük, elegendő a puszta látványuk, vagy esetleg többről van szó? Egyértelműen valami megváltozik a növények közelében, ami befolyásolja hangulatunkat. Ezt egyesek a növények rezgéseivel magyarázzák. De mi az a növényi rezgés? Érezhető, látható, tudományos módszerekkel leírható? Hogyan hat az emberre?

 A növények energiarezgések különböző intenzitással hatnak az emberi aurára.

Rezgésen a finomanyagú aurát értjük, amely minden élőlényt, beleértve a növényeket is, körülvesz. Ez az „energia” nem minden növénynél egyforma. Az aura több rétegből áll. A rétegeken belül energiaháló van, amely lehetővé teszi az energia felvételét, tárolását vagy leadását. Minden energiarétegnek megvan a saját frekvenciája úgy, mint a különböző rádióadóknak. Minél jobban hasonlít ez a frekvencia a saját auránk frekvenciájához, annál szimpatikusabbnak találunk egy növényt. A közvetlen környezetünkben található növények az energiarezgések sokaságát kínálják nekünk, melyek különböző intenzitással mozgósítják auránkat.

Ismerjük fel a rezgéseket!

Képzeljük el, hogy egy szobanövény áll előttünk az asztalon, körülötte pedig ott a finomanyagú energiaburok, amelyet azonban nem látunk. Tartsuk tenyerünket kb. 5 centiméterrel a növény fölé, és csukjuk be a szemünket. Könnyen előfordulhat, hogy enyhe meleget vagy hideget, lüktetést vagy bizsergést fogunk érezni.
Ha nem vagyunk biztosak abban, mit is érzünk, próbáljuk ki a következőt: menjünk el napnyugta után egy közeli erdőbe vagy egy facsoporthoz. Álljunk 10-15 méter távolságra a fáktól, és nézzünk 5 percen át a fák koronája fölé 1-3 méterrel. Azután csukjuk be a szemünket egy percre, majd nagyon lassan nyissuk ki. Nagy valószínűséggel világos fénykoszorút fogunk látni egy pillanatra a lombkorona fölött. Ez a fénykoszorú a növény energiaburka.
A fizikai kutatások tették láthatóvá ezt az energiaburkot az ún. Kirlian-fotográfia segítségével. Kifinomult látású emberek színes energiafelhőként érzékelik a növényi aurát, amely szivárványként ragyog. Minél gyakorlottabbak, annál pontosabban meg tudják határozni egy növény energiaszintjét, és ezáltal következtethetnek a gyógyító erőkre.
Fejlettebb érzékű emberek képesek kezükkel érezni a növények körül lévő energiafelhőket. Az ilyen emberek nagyon gyorsan alakítanak ki mentális kapcsolatot a növényvilággal.

A rezgések felvétele és hatása

A rezgéseket auránk finomanyagú energiáján keresztül vesszük fel, amelyet energiaközpontok, ún. csakrák kötnek össze a testünkkel. Az energiaközpontokon keresztül kerül testünkbe a növényi energia a jóval kisebb energiaelosztó helyekre, az ún. nádikhoz. A nádik továbbítják az energiát az idegrendszeren és az endokrin rendszeren át a vérbe. A vér látja el testünkben minden sejtet és szervet energiával. A növények energiarezgéseit inkább ösztönösen vagy intuitív módon érzékelhetjük, de mindig a növény aurakarakterének megfelelően hatnak. Ha például hirtelen kedvünk támad égővörös termésű díszpaprikát állítani a szobánkba, nagy valószínűséggel hiányzik nekünk valami, amit ez a növény energiarezgésein keresztül adni tud. Egyetlen pillantás a sivatagirózsára segíthet, hogy ismét jobban tudjunk koncentrálni. Ha egyszer csak nem tetszik már az éveken át hőn szeretett csüngőágú fikuszunk, annak az lehet az oka, hogy a kisugárzása hirtelen ellenérzést kelt bennünk, mert például megváltoztak az életkörülményeink.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!