Van, amiről úgy gondolnád, kifejezetten egészséges, de tévedés!

Becslések szerint a világ rákos megbetegedésének közel 20% -a a helytelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak, a súlygyarapodásnak, és a felesleges alkoholfogyasztásnak köszönhető.

Azonban, mint sok más betegség, a rák is megelőzhető. Tehát, ha ezekre odafigyelsz, nagyban csökkentheted a rák kialakulásának kockázatát:

  • Egészséges étrend   
  • Leszokni a dohányzásról;
  • Rendszeres testmozgás;
  • Egészséges testsúly.

ITT a lista a 8 ÉLELMISZERRŐL, amelyek növelik a rák kialakulásának kockázatát:

1.   Mesterséges cukros ételek

A finomított cukorban gazdag élelmiszerek és a mesterséges fruktóz-édesítőszerek, például a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup túlzott fogyasztása számos egészségügyi problémát idéz elő. Ezek az ételek növelik az inzulin szintjét és fokozzák a ráksejtek növekedését. Próbáld meg ezeket természetes alternatívákkal helyettesíteni, mint a nyers méz vagy a stevia.

2.   Vörös húsok és húskészítmények

A feldolgozott húsok, mint a sonka, a kolbász és a szalonna, tele van káros tartósítószerekkel és sóval. A kutatók azt találták, hogy a feldolgozott hús túlzott fogyasztása vastagbélrákkal van összefüggésben.

3.   Füstölt és pácolt ételek

A füstölt húsokban a füstölési folyamata során számos mérgező összetevő keletkezik, míg a pácolt ételek magas nitrát tartalmúak, amelyek nitrozo vegyületekké alakulnak át, ami a rák kockázatát növeli.

4.   Fehér liszt

Helyettesítsd a finomított fehér lisztet egészségesebb alternatívákkal, mint a teljes kiőrlésű búza, mandula, kókusz.

5.   Hidrogénezett olajok

A transzzsírok növelik a mell-, a prosztata- és a vastagbélrák kockázatát. Ezért inkább a hagyományos zsírt javasolják.

6.   Mikrohullámú pattogatott kukorica

A sokak által kedvelt mikrós pattogatott kukorica tasakok rendkívül mérgező vegyületet tartalmaznak, amely perfluoroktánsav néven vált ismertté. Erről a vegyületről megállapították, hogy növeli a vese- és hólyagrák kockázatát, és a nőkben csökkenti a termékenységet.

Ezek a termékek emellett GMO kukoricából készülnek és tartósítószerben, például propil-gallátban is gazdagok.

7.   Tenyésztett lazac

A tenyésztett lazac jelentősen nagyobb mennyiségű káros vegyi anyagokat és rák kialakulását segítő összetevőket tartalmaz, mint a higany, dioxinok, toxafén, égésgátlók és poliklórozott bifenilek.

8.   Burgonyaszirom

A burgonya chipset rendkívül magas hőmérsékleten állítják elő, ami egy ismert rákkeltő, az akrilamid létrejöttét segíti elő.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!